Hľadáte nový byt? Poradíme vám, čo si pri výbere všímať

Nájsť si nové bývanie nie je také zložité. Donedávna boli hypotéky dostupnejšie a každý, kto túžil po zmene bývania, nemal problém dostať sa k hypotéke a nemal problém predať nehnuteľnosť, v ktorej býval.

Ak ale hľadáte nové bývanie, poradíme vám, čo si pri výbere nového bývania (bytu) všímať.

Dostupnosť a parkovanie

Pri výbere nového bytu si všímajte predovšetkým dostupnosť do centra. Informujte sa o autobusových zastávkach, električkových a trolejbusových zastávkach. Nezabúdajte sa však popýtať aj na parkovanie. Ak si vyberiete bývanie v novom paneláku, je vysoká pravdepodobnosť, že budete môcť využívať podzemné parkovisko, za ktoré si ale budete musieť priplatiť.

Susedia

Takmer v každom meste sa môžete stretnúť s oblasťami, kde žijú neprispôsobiví občania. Stať sa môže hocičo aj časom, no ak si chcete vybrať pekné bývanie a nechcete riskovať konflikty, popýtajte sa na nových susedov. V panelákoch žije veľa rodín a málokde nájdete panelák, kde ani jedna rodina nespôsobuje konflikty. Treba si však voliť menšie zlo.

Ak vám časom susedia začnú robiť naprieky tým, že budú hluční, pomôcť si môžete profesionálnym odhlučnením bytu.

Akustické podmienky

Nekvalitné konštrukcie a presklené plochy môžu spôsobovať v byte zlé akustické podmienky. Pri prvej obhliadke sa pýtajte na akustiku. Ak je potrebné, najmite si firmu, ktorá vám pomôže pri zlepšení akustických podmienok. Lepšia akustika je vo vašom záujme a oceníte to aj pri obyčajnom rozhovore, či pri pozeraní TV.

Po rekonštrukcii, alebo bez nej?

Pri výbere nového bývania si všímajte, či je byt rekonštruovaný kompletne, čiastočne alebo vôbec. Zvážte finančné možnosti a podľa toho si vyberte nehnuteľnosť. Niekedy nie je na škodu investovať do staršej, prerobiť si ju podľa seba a ešte aj ušetriť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *